Csongrád és Térsége Általános Iskola László Gyula Általános Iskolája

Cím: 6645 Felgyő, Széchenyi utca 3

Telefonszám: 06-63/850-120

E-mail: altisk@felgyo.hu

Facebook: @László-Gyula-Általános-Iskola-532725343553179

Tagintézmény igazgató: Túriné Gyovai Éva

1. Feladat: Frici, Fülöp és a hackerek: >>> feladat megtekintése <<<

Feladat megoldás: >>>Google űrlap<<<

2. Frici és a virtuális fogkrém: >>> feladat megtekintése <<<

Videó >>>megtekintése<<<

Feladat megoldás: >>>Google űrlap<<<

3. Hogyan lett Fülöpnek kék terepjárója? >>> feladat megtekintése <<<

Feladat megoldás: >>>Google űrlap<<<

4. Miből lesz a cserebogár – avagy ki törte fel az iskolai routert? >>> feladat megtekintése <<<

Feladat megoldás: >>>Google űrlap<<<

Felgyő község Csongrádtól 6 km-re helyezkedik el. A község az 1960-as években kezdett épülni, mára a környék egyik legrendezettebb, legszebb települése, amely infrastrukturálisan is jól ellátott.

Iskolánk 1985-ben épült fel és került átadásra. Az épület a falu központjában egy park mellett helyezkedik el, mondhatni festői környezetben. Hatalmas, udvari játékokkal ellátott belső udvarunk nagy teret ad tanulóink mozgás- és játékigényének kielégítésére.

Jelenleg 107 tanulónk van, amely közel 90%-os kihasználtságot jelent.

„ A múlton keresztül önmagunk megértéséhez keressük az utat.” – vallotta László Gyula régészprofesszor. Iskolánkban a hagyományismeret és tisztelet, hagyományápolás kiemelkedő fontosságú, ezzel is tisztelegve névadónk előtt.

A „László Gyula Napok” keretében megvalósuló rendezvénysorozat a tanulók személyiségformálását, a múlt értékeinek megbecsülését segítik elő. A programok keretében műveltségi, történelmi vetélkedőket, kézműves foglalkozásokat, műhelymunkákat, régi népi játékok felelevenítését, akadályversenyeket, családi sportdélutánt, múzeumfoglalkozásokat szervezünk.

A Diákönkormányzat színes, változatos programokat ígér a tanulók számára egész évben. (fakultatív kirándulások, Télapó, Karácsony, farsang, vetélkedők, családi nap, egészségnap, gyermeknap, sportnap, iskolai nyári tábor, korcsolyázás, színház és mozi látogatás, teadélutánok, stb.)

Mivel iskolánk közösségi színtere a község életének, ezért kiemelkedő fontosságúnak tartjuk, olyan rendezvények szervezését, amelyen a szülők, civil szervezetek, nyugdíjasok együtt vesznek részt. (nőnap, anyák napja, karácsonyi hangverseny, színvonalas ünnepélyek).

A térségben megrendezett programokon, tanulmányi és sportversenyeken való megmérettetés, az ott elért eredményeink mindenkor irányt mutatnak a további szakmai munkánkban.

Iskolánk 2005-től felvállalta az SNI tanulók integrált oktatását. Valljuk, hogy minden gyermek értékes és tehetséges valamiben, ebben viszont nekünk, pedagógusoknak van kiemelkedő szerepünk.

Hitvallásunk: „Lehet a gyermeket könyvből nevelni, de minden gyermekhez más könyv kell.”